TÄVLINGSDANS

TÄVLINGSDANS

STHLM DanceCrew är medlemmar i SverigesDansOrganisation, SDO, och därmed kan vi erbjuda våra elever att tävla på nationella och

internationella danstävlingar inom Swedish DanceLeague, SDL.


Vi tävlar idag aktivt i HipHop, Disco, Disco Freestyle, Slow, Battle, Electric Boogie, Modern, Jazz, Artistic Ballroom, Engelsk Freestyle och Showdans.


Tävlingar arrangeras regelbundet under terminerna runt om i hela Sverige.

När man uppnått högsta klassen, Champion, i en disciplin kan man ranka sig och ha chans att bli uttagen till landslaget och få representera Sverige på EM och VM.


Vem kan börja tävla?

ALLA kan tävla i dans! Att dansa är jättekul och att tävla är ännu roligare! På tävlingarna delas man in i olika klasser baserat på nivå och ålder så alla får tävla efter sin egen förmågan och önskan.


Vad krävs av mig som dansare för att få tävla?

Först och främst måste du gå i en tävlingsgrupp på dansskolan. Där får du lära dig en dans som du kan tävla med. När du tillsammans med din tränare bestämt att du är redo för första tävlingen ska du skapa ett konto på dans.se och ansöka om en tävlingslicens. När du har den kan du anmäla dig till tävlingar!


Hur länge måste man dansa innan man får tävla?

Vi tycker att det är viljan att tävla som är det viktigaste. Om du vill och känner dig redo att tävla och din tränare bedömer att du kan det så är det bara att köra på! Om det är efter en termin eller fem avgör du.

FRITRÄNINGSTIDER


Alla tävlingsdansare som går en kurs på STHLM DanceCrew har fri tillgång till att använda danssalarna för egen träning under de tider vi inte har lektioner.Maila till info@sthlmdancecrew.se för att boka in en friträningstid.


BOKA PRIVATLEKTION


För dig som vill dansa mer utöver din kurs går det bra att boka privatlektioner med samtliga av våra lärare. Detta är perfekt om du vill utvecklas lite snabbare, få hjälp med en ny koreografi eller bara dansa mer!